Hrvatski radio

Radio Osijek

Krešimir Novoselić, novi direktor Zavoda za stanovanje

28.07.2021.

11:20

Autor: Stjepan Filipović

Foto: FB Krešimir Novoselić

Foto: FB Krešimir Novoselić

Foto: - / -

Nakon Unikoma, Zavod za stanovanje, tvrtka u većinskom vlasništvu Grada Osijeka, dobila je novog čelnika. Početkom tjedna Nadzorni je odbor za direktora te gradske tvrtke imenovao 31-godišnjeg Osječanina Krešimira Novoselića, pravnika koji je pravosudni ispit položio u siječnju ove godine.

Novoselić na funkciju čelnika Zavoda za stanovanje dolazi iz Odvjetničkog društva Schmidt & Mundweil j.t.d. Osijek, gdje je kao odvjetnik radio na zastupanju stranaka na sudu i pred drugim državnim tijelima, sastavljanju tužbi, žalbi i drugih podnesaka te sastavljao ugovore i pružao pravne savjete. Iz njegovog životopisa izdvaja se da je aktivan u volontiranju, a kao studentski pravobranitelj na Pravnom je fakultetu od 2014. do 2017. volontirao na rješavanju studenata  i savjetovanju studenata vezanih uz njihova prava.
"Ovo je formalno moj drugi radni dan i trebat će još neko vrijeme da se prouči sva dokumentacija pogotovo financijska pravna i tehnička pa ćemo onda moći donijeti konkretne zaključke vezane za poslovanje Zavoda, izjavio je za Radio Osijek Krešimir Novoselić.
Zavod za stanovanje najveći osječki upravitelj stambenog fonda. "Zgrade u Osijeku većinom su starije, izgrađene prije 1987. godine tako da je potrebno puno popravaka i stvari koje treba unaprijediti ali naravno da ćemo inzistirati na osobnom kontaktu s upraviteljima zgrada i suvlasnicima kako bi oni nama mogli što bolje prenijeti stanje njihovih zgrada i ono što je potrebno popraviti i unaprijediti", izdvojio je Novoselić jedan od glavnih problema u upravljanju dodavši kako je energetska obnova zgrada jako koristan projekt: "Energetska obnova dovodi do smanjenja potrošnje toplinske energije za čak peterostruki iznos čime se smanjuju troškovi koji terete suvlasnike, povećava se vijek i vrijednost zgrade, a uz to štitimo i okoliš. Suvlasnici imaju dvije opcije: jedna je preko kredita a druga preko sufinaciranja fonda i oni odlučuju koju će opciju odabrati ovisno o stanju njihove pričuve i raspoloživim financijskim sredstvima. To je jedan odgovoran projekt koji dovodi do povećanja pričuve za svakog od suvlasnika, ali u konačnici, taj se trošak prebije smanjenom potrošnjom grijanja i s vremenom je to korist za sve suvlasnike. Želimo transparentno i otvoreno surađivati sa svim suvlasnicima da nam se u bilo kojem trenutku mogu obratiti sa svojim problemima, prijedlozima i mišljenjima i želimo da oni aktivno sudjeluju u cijelom procesu energetske obnove, odnosno uključiti ih čak kao obvezne sudionike, kako bismo što bolje mogli pružiti našu uslugu", rekao je novi direktor osječkog Zavoda za stanovanje, Krešimir Novoselić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.