Hrvatski radio

Radio Osijek

Kristijan Šimičić: Zašto je srušeno dječje igralište u Tenji?

11.12.2019.

17:07

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Čelnik stranke "Biraj bolje" i osječki gradski vijećnik Kristijan Šimičić zajedno s aktivistima u središtu grada održao je konferenciju za novinare prosvjedujući protiv rušenja dječjeg igrališta u Mjesnom odboru Tenja koje su, kako je rekao, izgradili zajedno s mještanima, no igralište je srušeno

Kristijan Šimičić rekao je da su u Tenji zajedno s mještanima izgradili dječje igralište od starih guma i drvenih paleta, te napomenuo da je na sjednici Gradskog vijeća zamolio čelnike Osijeka da se iz proračuna izdvoji 200 tisuća kuna za financiranje izgradnje modernog igrališta na istoj lokaciji. "Zamjenica gradonačelnika gospođa Žana Gamoš u ime grada odbila je moj prijedlog, a četiri dana kasnije poslan je bager da sruši igralište u Tenji", rekao je Šimičić, te dodao da je zamjenica gradonačelnika rušenje opravdala prijavom građevinske inspekcije, jer igralište nije imalo potrebnu dozvolu. Šimičić i aktivisti njegove stranke konferenciju za novinare održali su na prostoru dječjeg igrališta na Vijencu Paje Kolarića u središtu grada, te na primjeru ugrađenih dječjih igrala na tom igralištu zapitali  "je li ovakvo drveno igralište na gradskoj parceli sigurno, atestirano i prihvatljivo, te kome smeta dječje igralište u Tenji"?. "Pitam se je li netko iz Grada politički poslao inspekciju? Ako ja osobno nekome smetam jer ne podržavam ovakvu vlast u gradu, zašto se sve lomi preko djece"?, rekao je gradski vijećnik Kristijan Šimičić.  

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.