Hrvatski radio

Radio Osijek

Kristovo uskrsnuće temelj je života i izvor nade

24.04.2022.

13:48

Autor: HRT Radio Osijek/HINA

Uskrsna liturgija u hramu Uspenija Presvete Bogorodice

Uskrsna liturgija u hramu Uspenija Presvete Bogorodice

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Kršćani istoka,većinom pravoslavni vjernici, slave danas Uskrs po julijanskom kalendaru. Osječki pravoslavni vjernici Uskrs su proslavili liturgijom u hramu Uspenija Presvete Bogorodice gdje je bogoslužje predvodio episkop osječko-poljski i baranjski Heruvim

Episkop Heruvim poželio je svim pravoslavnim vjernicima da im uskrsli Krist podari ljubav, mir i slogu te poručio kako je Kristovo uskrsnuće temelj života i izvor nade „Želim svima da Kristovo uskrsnuće bude izvor jedinstva i ljubavi, te da Kristovo uskrsnuće bude uskrsnuće ljubavi cijelom čovječanstvu. Da nam zavlada ono što nam je najpotrebnije u ovim trenucima, mir i sloga i da Kristovim uskrsnućem dišemo te da ono bude temelj i kruna našeg života”

Svečana liturgija u hramu Uspenija Presvete Bogorodice

Svečana liturgija u hramu Uspenija Presvete Bogorodice

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Na litrugiji je pročitana i poslanica patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija u kojoj je istaknuo da se plamen ratnih razaranja na prostorima Ukrajine pridružio drugim mjestima na planetu, koja su oružani sukob proglasila jedinim odgovorom na različitosti i neslaganja među državama, narodima i vjerama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.