Hrvatski radio

Radio Osijek

Kroz podvožnjak na Trpimirovoj od danas samo u smjeru jug-sjever

05.06.2019.

19:13

Autor: Radio Osijek/DL

foto: osijek.hr

foto: osijek.hr

Foto: - / -

U tijeku je rekonstrukcija Trpimirove ulice na dijelu od Drinske do Vukovarske zbog čega je na toj dionici na snazi privremena regulacija prometa. Do danas se moglo voziti od sjevera prema jugu, a sada se može prometovati samo u suprotnom smjeru- od juga prema sjeveru.

Podsjetimo, vrijednost radova je 2,5 milijuna kuna, a rekonstrukcija 300 metara duge dionice obuhvaća i radove na podzemnoj infrastrukturi. Poseban značaj imaju i radovi na oborinskoj odvodnji jer je riječ o dionici na kojoj u situacijama jačih oborina cesta bude poplavljena.

U prometnom smislu, Trpimirova ulica je jedna od najfrekventnijih prometnica koja spaja sjeverni i južni dio Osijeka, a koriste ju i osobna i teretna vozila. Za vrijeme trajanja radova na tom je dijelu na snazi privremena regulacija prometa. Sukladno postavljenoj privremenoj signalizaciji za prometovanje vozila najprije je zatvoren bio istočni trak Trpimirove (prometovanje vozila bilo je donedavno moguće u smjeru od sjevera prema jugu) dok je sada zatvoren zapadni trak što znači da se promet odvija u smjeru od juga prema sjeveru.

"Želim zamoliti građane za razumijevanje i malo strpljenja. Znam da je riječ o uobičajenoj ruti kojom većina nas gotovo svakodnevno prometuje prolazeći kroz taj dio grada, no želja je Gradske uprave na kvalitetan način urediti taj važni prometni pravac. Stoga još jednom želim pozvati sve naše sugrađane na poštovanje postavljene prometne signalizacije, a rezultat ulaganja i radova bit će vidljiv vrlo brzo i u roku", poručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Radovi su počeli sredinom travnja, a najavljeno je kako će trajati ukupno 90 radnih dana, što znači da bi trebali završiti najkasnije do kraja srpnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.