Hrvatski radio

Radio Osijek

Kroz projekt OsnaŽena II zaposlene 32 žene

28.04.2022.

15:39

Autor: HRT Radio Osijek

Projekt „Osnažena – Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena 2”

Projekt „Osnažena – Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena 2”

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

U proteklih godinu dana na području Osijeka i općina Čepin, Vladislavci i Šodolovci provodio se projekt „Osnažena – Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena 2” Nositelj mu je bilo Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a kakvi su rezultati predstavljeno je danas na završnoj konferenciji. 

Tijekom provođenja ovog projekta zaposlene su 32 žene koje su se brinule o najmanje 192 krajnja korisnika, te je ukupno projektom obuhvaćeno njih 327 kaže ravnateljica osječkog Crvenog križa Martina Hećimović „Radi se o projektu zapošljavanja žena iz skupine teže zapošljivih. Znači žene koje su dugotrajno nezaposlene i starije od 50 godina. Prije godinu dana zaposlili smo tako preko ovog projekta 32 žene kako bi pomagali krajnjim korisnicima , starijim i nemoćnim osobama na području grada Osijeka i tri okolne općine.” 


 Jedna od žena koja je zaposlena kroz ovaj projekt je i Mirjana Vojvodić iz Ade u općini Šodolovci koja proteklih godinu dana opisuje kao jedno nezaboravno iskustvo koje je bilo prožeto i sretnim i tužnim trenucima ”Imala sam početno 12 korisnika, a završila sam s njih 7. Nažalost, neki su i preminuli, a neki preselili u staračke domove. Međutim, ovo iskustvo bilo je nemjerljivo. To što mi njima pružamo, kada dođemo u njihov dom, to nema cijenu. Ne svodi se sve samo na čišćenje, nego je zapravo najvažnije druženje, pružanje podrške i osmijeh na licu. Tako da s velikim veseljem očekujem, ako je moguć nastavak projekta, da i daljem budem dio njega” poručila je Vojvodić.


Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.796.248,00 HRK, a prijavljen je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a provodio se u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.


Više o projektu i mogućnostima njegova nastavka poslušajte u nastavku:

Mirjana Vojvodić i ravnateljica GDCK Martina Hećimović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.