Hrvatski radio

Radio Osijek

Kroz šire središte grada s baterijom u ruci?

14.08.2020.

11:57

Autor: Željko Kovačević

Antonio Lozančić (foto Dario Vračević)

Antonio Lozančić (foto Dario Vračević)

Foto: - / -

Predsjednik vijeća Gradske četvrti Gornji grad, Antonio Lozančić, sazvao je konferenciju za novinstvo u Ilirskoj 36, navečer u 20 i 30 s razlogom. Želja mu je pokazati novopostavljenu uličnu rasvjetu vrijednu 38 milijuna kuna.

"Iznenadio sam se povratkom s godišnjeg odmora i nažalost uvjerio kako su građani koji su me zvali u pravu. Naime, tijekom godišnjeg sam primio veći broj poziva nezadovoljnih građana, no mislio sam da rasvjeta na koju se žale u Hebrangovoj i Ilirskoj ne može biti tako loša. Razuvjerio sam se već u prvoj večernjoj šetnji tim ulicama. Ulice su nakon postavljanja nove rasvjete ostele u mraku!”, rekao je u programu Radio Osijeka predsjednik Gradske četvrti Gornji grad Antonio Lozančić.

„Nisu nas u četvrti ranije upoznali s projektom, no nakon uvida u dokumentaciju vidjeli smo kako je raspisan natječaj Agencije za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, vrijedan 38 milijuna kuna” , rekao je Lozančić i dodao- „Upozorit ćemo stručne službe na to. Nije cilj valjda bio lošije osvijetliti ulice!?”

Lozančić se pita i što će biti sa starijima, koji navečer uz takvo osvjetljenje i loše nogostupe mogu nastradati, ili  s djecom koja će se kroz mračne ulice navečer, s jeseni, vraćati iz škole.
„Uz sve, smanjili su nam (gradskoj četvrti) proračunska sredstva na samo 100 tisuća kuna. Koji bi projekt s to malo novaca trebali započeti u četvrti koja je produžetak središta grada Osijeka?”, pita se Lozančić.

Konferencija na novinstvo otvorena za građane najavljena je za 20 sati i 30 minuta u Ilirskoj 36.

Antonio Lozančić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.