Hrvatski radio

Radio Osijek

Kućni ljubimci sa stradalih područja dobrodošli u Habitat

04.01.2021.

12:30

Autor: Amoreta Bajto

fotografije fb stranica Habitata

fotografije fb stranica Habitata

Foto: - / -

Ukoliko stradalnici s potresom ugroženih područja privremeni smještaj nađu u objektima u koje ne mogu povesti svoje kućne ljubimce, biljski "Habitat” nudi privremeni smještaj za životinje. Akcija je to kojom su se, na svoj način, uključili u pružanje pomoći potrebitima.

Vlasnica Habitata Renata Žilić pozvala je sve vlasnike kućnih ljubimaca s potresom pogođenih područja koji ne mogu u privremeni smještaj povesti kućne ljubimce da im se obrate jer će, kako kažu "o ljubimcima skrbiti kao da su njihovi". "Elementarne su nepogode, poput potresa, zastrašujuće za ljude, ali i za životinje koje ih instiktivno mogu predosjetiti i nerijetko upozoravaju svoje vlasnike na opasnost", kaže nam Renata Žilić no pojašnjava da se sposobnosti i reakcije pasa razlikuju te da vlasnici trebaju učiti primati i razumjeti poruke koje im šalju ljubimci.

Habitat se redovito uključuje u humanitarne akcije pomoći stradalnicima. Svijet su obišle slike spašavanja životinja iz poplavljenih područja Cvelferije, a pomagali su i tijekom migrantske krize prije nekoliko godina kada su usvojili psa znakovitog imena - Sirija.

 

Habitat pomaže stradalnicima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

FEBIRE

FEBIRE