Gourmet priča nastavljena je danas na osječkoj Glavnoj tržnici pod geslom „Od polja do stola“. Iz Udruge kuhara Osječko-baranjske županije svjež ručak za sve posjetitelje pripremali su kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek.
18.10.2018.
14:02
Autor: Željka Bačić
Gourmet priča nastavljena je danas na osječkoj Glavnoj tržnici pod geslom „Od polja do stola“. Iz Udruge kuhara Osječko-baranjske županije svjež ručak za sve posjetitelje pripremali su kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek.
Bilo je to zanimljivo i drugačije predstavljanje Osječko- baranjske županije u sklopu novog turističkog programa "Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem" sa ciljem promoviranja domaćih proizvoda, njihove važnosti u turizmu, kao i korištenje sezonskih namirnica u ugostiteljstvu. Kuhari Tomica Đukić i Andrej Kristek pripremali su posjetiteljima Tržnice ručak koristeći domaće namirnice. Prolazeći Tržnicom odabrali su namirnice (bez nekog reda) i od njih pripremili jela na poseban, drugačiji način. Bila je improvizacija koja se svidjela građanima. Dok su kuhari kuhali držana je i panel rasprava "Od polja do stola" o najabržim putevima hrane od proizvođača do kupaca te o važnosti promocije i brendiranja domaćih proizvoda.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora