Hrvatski radio

Radio Osijek

Kulendayz na osječkom Pampasu okupio više od 700 sudionika

01.09.2018.

14:24

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: Radio Osijek HRT

Foto: Radio Osijek HRT

Foto: - / -

Osječki Kulendayz, najveća slavonska IT konferencija obilježava desetu godišnjicu održavanja. Na osječkom Pampasu je okupila 700 sudionika koji razmjenjuju iskustva iz svijeta informatike .

Kulendayz se u mnogome razlikuje od uobičajene konferencije, a program je organiziran i izvan klasičnih konferencijskih dvorana. Uz BIOS, Osijek Software city i Hrvatsku gospodarsku komoru promovira IT – struku, kaže dopredsjednik IT-udruženja pri Komori Tomislav Bronzin i dodaje kako ovakva manifestacija na najbolji mogući način promovira suvremene tehnologije u koje treba ulagati cjeloživotno obrazovanje.
Grad Osijek priprema veliki projekt za daljnji razvoj IT-sektora, rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i najavila skoru izgradnju IT-parka koji bi trebao biti u Gackoj ulici u Osijeku.
IT sektor je svakako budućnost Osijeka, a Kulendejz mu u tome pomaže jer je možda jedina konferencija na svijetu koja ima kulendajz kids, program namijenjen djeci koja se uče programiranju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.