Hrvatski radio

Radio Osijek

Kultura na kotačima "odvezla" zadnje koncerte

07.05.2020.

22:40

Autor: Neven Knežević

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

Program Kulturnog centra "Kultura na kotačima" izvedbama poznatih songova Jalta Jalta, Cats, Jadnici...održanim u parku na osječkom Drvljaniku, a zatim i u Blok centru, završila je svoje mini turneje u svim dijelovima Osijeka gdje su nastupali brojni umjetnici

Projekt "Kultura na kotačima" koji u suradnji s Gradom Osijekom provodi Kulturni centar u potpunosti je uspio. To se moglo vidjeli i u četvrtak navečer kada su uz glazbenu pratnju pijanista Igora Valerija nastupile prvakinje HNK Osijek Sanja Toth i Ivana Medić, a publika koja ih je okruživala najprije u parku na osječkom Drvljaniku, a zatim i u Blok centru pljeskom im je dala gromoglasnu potporu. Jednako tako reagirali su i oni ljubitelji glazbe koji su ove mini koncerte pratili sa svojih prozora i balkona. "Kultura na kotačima" pokazala je  koliko je Osječanima nedostajala glazbena i kazališna scena, te koliko male radosti mogu podići raspoloženje nakon dugih tjedana izolacije. Kako je rekao ravnatelj Kulturnog centra Osijek Ivan Kristijan Majić, "to su bila dva posljednja koncerta u ovom formatu, a s popuštanjem mjera u borbi s koronavirusom nastavit ćemo s glazbeno-scenskim nastupima. Dakako i dalje besplatno, jer su to naši građani zaslužili i jedina ulaznica bit će dobra volja i zadovoljstvo posjetitelja". 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.