Hrvatski radio

Radio Osijek

12:18 / 10.06.2020.

Autor: Amoreta Bajto

Kultura u parku

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Nakon "Kulture na kotačima" Grad Osijek i osječki Centar za kulturu, primjereno novoj situaciji, organiziraju "Kulturu u parku" . dva će tjedna Osječani uživati u koncertima, filmskim projekcijama, predstavama i brojnim drugim kulturnim sadržajima u Parku kralja Petra Krešimira IV.

Tijekom korona lockdowna Grad Osijek i Centar za kulturu doveli su kulturna događanja pod naše prozore, u gradske četvrti i na ulice, a jedinstveni je projekt poznat pod nazivom „Kultura na kotačima”. Primjereno novoj situaciji, još uvijek na otvorenom, Osječani će uživati u koncertima, predstavama i filmskim projekcijama, a sada nas kultura okuplja u parku. Projekt „Kultura u parku” na konferenciji za novinstvo predstavili su zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i ravnatelj Kulturnog centra Osijek Ivan Kristijan Majić. 

"Projekt "Kultura na kotačima" iznimno je uspio i doveo je kulturu Osječanima koji su, poštujući mjere izolazije, ostali u svojim domovima. Kako su mjere popustile, vrijeme je za nove programe, a okupljanje na otvorenom, u jednom osječkom parku pravo su rješenje za ljetne večeri", rekla je osječka zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Programe za prvi vikend najavio je ravnatelj Kulturnog centra Osijek Ivan Kristijan Majić: "Sve će započeti u četvrtak 11. lipnja u 20 sati i 30 minuta koncertom Tamburaškog orkestra Strossmayer pod dirigentskom palicom Mladena Tutavca koji će predstaviti izbor popularnih klasičnih skladbi u tamburaškim aranžmanima. Dan kasnije, u petak, u 20 sati i 30 minuta posjetitelje očekuje još jedna koncertna poslastica, nastup jazz trija Marija Rašića, Nebojše Buhina i Damira Omena, dok je vikend rezerviran za filmove. U subotu 13. lipnja na programu su dva filma: u 18 sati i 30 minuta film za djecu „Playmobil“, a u 20 i 30  film „Profesor i luđak“ s Melom Gibsonom i Seanom Pennom u glavnim ulogama. Prvi vikend Kulture u parku zatvorit će u nedjelju, 14. lipnja, talijanska komedija „Potpuni stranci“, također s početkom u 20 i 30 sati.

Organizatori napominju kako, obzirom na ćudljivo vrijeme posljednjih tjedana, program nema rezervnu lokaciju već će se, u slučaju kiše, odgoditi za neki drugi dan.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.