Hrvatski radio

Radio Osijek

Kulturni sudar Hrvatska u Osijeku okupio mlade iz šest država

12.09.2023.

14:13

Autor: HRT Radio Osijek

projekt CineWar Revolution

projekt CineWar Revolution

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Udruga Kulturni sudar Hrvatska (Culture Clash Croatia) nositelj je Erasmus+ projekta "CineWar Revolution" koji je u Osijeku okupio 36 mladih i njihove voditelje iz šest država-Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Grčke, Turske i Cipra.

Glavni ciljevi razmjene mladih su shvaćanje različitih ratno/konfliktnih situacija, učenje o kulturološkim sličnostima i različitostima, međusobna tolerancija, kritičko propitkivanje različitih stavova i mišljenja, te korištenje kratkog filma kao medija za širenje antiratne/antikonfliktne poruke među svim naraštajima, a prvenstveno mladima. Udruga Kulturni sudar Hrvatska (Culture Clash Croatia) redovno šalje mlade iz lokalne zajednice i šire na različite projekte u drugim Europskim državama pa i izvan Europe. Završno događanje organiziraju u subotu od 14 sati u kinu Uranija gdje će se prikazati kratki filmovi koji su nastali unutar projekta. U prilogu poslušajte što su nam o projektu rekli predsjednik udruge Kulturni sudar Hrvatska Luka Koški i studentica iz Rijeke Monika Jurić. 


Luka Koški i Monika Jurić

CineWar Revolution

CineWar Revolution

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.