Hrvatski radio

Radio Osijek

Kup Pizzaiola i natjecanje mladih kuhara "Zlatna Kuna"

23.10.2018.

11:04

Autor: HRT Radio Osijek

Hrvatska udruga Pizzaiola fotografija fb stranica Udruge

Hrvatska udruga Pizzaiola fotografija fb stranica Udruge

Foto: - / -

Ugostiteljsko - turistička škola Osijek domaćin je Kupa Pizzaiola i natjecanja mladih kuhara "Zlatna Kuna". Program je počeo danas natjecanjem priprematelja pizze, a više o svemu u programu Radio Osijeka pričao je nastavnik kuhanja u školi - domaćinu, Andrej Kristek.

Od danas do 26. listopada u Ugostiteljsko - turističkoj školi održava se niz aktivnosti i radionica u sklopu Kupa Pizzaiola i natjecanja mladih chefova u pripremanju jednostavnog menija od tri slijeda „Zlatna Kuna“.
Danas, prvog dana, održava se Kup Pizzaiola – natjecanje priprematelja pizza – voditelj Boris Ostojić; Master instruktor za pripremanje pizza, a što je sve potrebno za pripremu ovog jela Andrej Kristek pojasnio je u programu Radio Osijeka, te najavio program za sljedeće dane. Naime, od ove jeseni Hrvatski kuharskih savez i Hrvatska udruga pizzaiola počinju s pizza kupovima. Riječ je o natjecanjima koja su zamišljena kao kvalifikacije za 2. Državno prvenstvo pizzaiola koje će se održati iduće godine u Zagrebu. Ukupno će biti održana tri kup natjecanja, prvo u Osijeku u Ugostiteljskoj školi, drugo u Splitu, 14. studenoga, a treći u Prelogu, 4. prosinca. Na svakom kupu može sudjelovati najviše 12 natjecatelja, a prva tri sa svakoga kupa idu na državno natjecanje iduće godine. Pobjednika kupa očekuje i novčana nagrada, a sve ostale natjecatelje sponzorske nagrade i zahvalnice za sudjelovanje. Svaki natjecatelj treba napraviti jednu pizzu prema vlastitom izboru u dva primjerka, jednu za stručno sudačko povjerenstvo i jednu za publiku. Za pripremu će imati 15 minuta vremena, a pizze će ocjenjivati četveročlano sudačko povjerenstvo kojeg određuje Hrvatski kuharski savez. 

Sutra je na rasporedu druga radionica "Kako pripremiti pizzu", a voditelj je Boris Ostojić, master instruktor za pripremanje pizza. U četvrtak će se održati i treća radionica "Mala Škola Kuhanja ZA OSI"- prezentacija rada u Gastro Kamionu "Zlevka" – Udruga UNUO, Posluživanje hrane; Udruga „Bubamara“ voditelj Vedran Habel - prezentacija gotovljenja i posluživanja jela osoba s invaliditetom za goste.

Četvrta Zlatna kuna -  natjecanje mladih Chefova u pripremanju jednostavnog menija za 3 osobe na rasporedu je 26. listopada kada će se održati i peti okrugli stol o temi Centri kompetencija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.