Hrvatski radio

Radio Osijek

Kupanje na osječkoj Copacabani početkom srpnja

19.05.2022.

13:10

Autor: HRT Radio Osijek/HINA

Copacabana

Copacabana

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Radovi na prvoj fazi obnove osječkog gradskog kupališta "Copacabana", koji uključuju izgradnju novog olimpijskog bazena, trebali bi biti završeni do početka srpnja, a riječ je o investiciji vrijednoj 30 milijuna kuna.Nakon obilaska radova osječki gradonačelnik Ivan Radić kazao je novinarima kako je ovo prva rekonstrukcija Copacabane nakon 46 godina, nakon koje će Osijek prvi puta dobiti pravi olimpijski bazen.

Gradonačelnik Radić ističe kako će, uz novi olimpijski bazen, okrugli bazen imati dodatne sadržaje, a voda iz bazena se više neće nepročišćena ispuštati u Dravu, nego će se pročišćavati. Drugu fazu obnove, koja će obuhvatiti obnovu dva preostala bazena, prijavit ćemo u trećem kvartalu ove godine za sredstva Nacionalnog plana otpornosti i oporavka. Krenuli smo u projektiranje i čekamo javni poziv Ministarstva turizma za NPOO gdje očekujemo određena sredstva kako bismo što manje opteretili gradski proračun, rekao je Radić. Dodao je kako će u Gradskoj upravi voditi računa da, nakon obnove, ulaznice za kupalište budu cjenovno dostupne svim građanima. Osječko-baranjski dožupan Mato Lukić izvijestio je kako je Županija u ovogodišnjem proračunu odlučila pomoći realizaciju te investicije s dva milijuna kuna, dodavši kako će obnova kupališta, uz ostalo, uključivati novi sustav odvodnje bazenske vode, a cijeli kompleks bit će spojen na gradsku kanalizacijsku mrežu.

obnova Copacabane

Galerija
Copacabana, Foto: M.Kralj/Radio Osijek
Copacabana, Foto: M.Kralj/Radio Osijek Copacabana, Foto: M.Kralj/Radio Osijek Copacabana, Foto: M.Kralj/Radio OsijekCopacabana, Foto: M.Kralj/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.