Hrvatski radio

Radio Osijek

"Kupio" suhomesnate proizvode i zaradio kaznenu prijavu

08.01.2021.

10:55

Autor: Radio Osijek/ MVP

foto: arhiva

foto: arhiva

Foto: - / -

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima protiv 52-godišnjaka iz Punitovaca zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare.

Da je oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna, policiji je prijavio 58-godišnjak iz Starih Mikanovaca jer ga je 52-godišnjak iz Punitovaca doveo u zabludu. Punitovčanin je preuzeo nekoliko stotina suhomesnatih proizvoda od oštećenog Mikanovčanina, a da pritom nije ispoštovao dogovorenu poslovnu suradnju, odnosno nije podmirio račun, navodi PU vukovarsko-srijemska u jutrošnjem priopćenju.

Više sreće imala je 50-godišnjakinja iz Tovarnika, kojoj je iz obiteljske kuće nestalo nekoliko desetaka kilograma sirovog svinjskog mesa - policija je brzo uhitila počinitelja i ukradeno vratila vlasnici.

Ulazna vrata obiteljske kuće su bila otvorena, pa je 6.prosinca u noćnim satima, uz svinjetinu - nestalo i nekoliko odjevnih predmeta i tehničkih kućnih potrepština, izvijestila je policija.

"Policija je odmah usmjerila svoje mjere i aktivnosti s ciljem pronalaženja otuđenih predmeta i počinitelja. To je rezultiralo ekspeditivnim uhićenjem 32-godišnjaka koji neprijavljeno boravi u Tovarniku. Pritom je policija kod osumnjičenika pronašla predmete za koje je vlasnica prijavila da su otuđeni. Provedeno je kriminalističko istraživanje, te je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava redovnim putem zbog sumnje da je 32-godišnjak počinio kazneno djelo Krađa iz članka 228. stavak 1. KZ RH-e. Također, počinitelju je izdan obavezni prekršajni nalog za prekršaj iz čl. 4. st. 1., kažnjivo po čl. 16. st. 1. Zakona o prebivalištu i čl. 5. st. 1. t. 1. kažnjivo po čl. 27. st. 1. t. 3. Zakona o osobnoj iskaznici. Otuđeni predmeti su vraćeni vlasnici" - navodi se u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.