Hrvatski radio

Radio Osijek

Kupujmo, ali domaće prije svega

08.02.2017.

13:13

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

NAJAVA: U sklopu manifestacije „Osječki Love Shopping 2017“, 11. i 12. veljače u Esseker centru održat će se prigodni sajam na kojem će svoje proizvode po sniženim cijenama ponuditi više od 200 obrtnika, poduzetnika i obiteljskih gospodarstava. Cilj je promovirati kupovinu domaćih proizvoda

U povodu Valentinova po treći puta svoja će vrata otvoriti "Osječki Love Shopping" i prigodni sajam na kojem će izlagati dvjestotinjak obrtnika, poduzetnika, tvrtki i obiteljskih gospodarstava. Cilj je sajma promovirati domaće, prije svega proizvode iz Osijeka i okolice. Valentinovski sajam pokrenut je prije tri godine po uzoru na akciju "Kupujmo osječko" pokrenutu 2009. godine kada je na čelu Grada bio Ante Đapić. Na konferenciji za novinare, sadašnji predsjednik gradskog vijeća izrazio je zadovoljstvo što su manifestaciju podržali uz Grad i Udruženje obrtnika Osijek, Hrvatska gospodarska komora i Turistička zajednica Grada. "Moramo cijeniti i promovirati domaće proizvode", rekao je Đapić na konferenciji za novinare na kojoj je rečeno da kupovinu domaćih proizvoda podržava 93% građana, a njih 75% spremno je domaći proizvod iste kvalitete platiti više od uvoznog. "Osijek danas" organizator je "Love shoppinga" i sajma, a predstavnik organizatora Domagoj Šuster vjeruje da će sajam i ove godine privući veliki broj posjetitelja. Na konferenciji su gostima ponuđene i popularne osječke knedle u prigodničarskom obliku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.