Hrvatski radio

Radio Osijek

"Kupujmo hrvatsko“ u Osijeku

21.05.2013.

19:56

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Kupujmo hrvatsko“ akcija je koju Hrvatska gospodarska komora organizira sa svrhom promocije kvalitetnih hrvatskih proizvoda. Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku do 18 sati predstavit će se 157 tvrtki.

Želja je utjecati na svijest građana o važnosti proizvodnje i kupnje kvalitetnih domaćih proizvoda te postupno izgrađivati saznanje da se trošenjem domaćih proizvoda doprinosi očuvanju industrijskih kapaciteta i radnih mjesta u Hrvatskoj.

Akcija Hrvatske gospodarske komore „Kupujmo hrvatsko“ počela je 1997. godine sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi. Takvim su se proizvodima počeli dodjeljivati znakovi Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“. U sklopu projekta vizualnog označavanja počela je i akcija „Kupujmo hrvatsko“.

Nastavlja se i projekt „Vrijedne ruke“ čiji je cilj prepoznati rad malih poduzetnika koji stvaraju nove proizvode čija kvaliteta i inovativnost doprinose održavanju tradicije i očuvanju kulturne baštine i stvaranju identiteta hrvatskog proizvoda.

Sudionici akcije predstavit će isključivo proizvode proizvedene u Hrvatskoj po promotivnim cijenama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.