Hrvatski radio

Radio Osijek

"Kupujmo hrvatsko" u Vinkovcima

13.10.2017.

16:07

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Hrvatsko gospodarstvo treću godinu zaredom ostvaruje rast BDP-a i trebat će još 2 - 3 godine da se Hrvatska vrati na predrecesijsku 2008., a tu smo na dobrom putu", poručio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović u Vinkovcima na proslavi 20. obljetnice akcije "Kupujmo hrvatsko".

"Zaustavili smo i izazove koji su nedavno bili pred nama, stabilizirali sustav i najveće tvrtke Agrokokora s 'Lex Agrokor', i tu moramo odati priznanje Vladi. Sustav je stabiliziran, posebice tvrtki iz prehrambene industrije", ocijenio je Burilović. Podsjetio je da je akcija "Kupujmo hrvatsko" u 20 godina bila i napadana, posebice iz inozemstva.  "Iza nas je gotovo tri stotine akcija i dvije tisuće tvrtaka, a 'Kupujmo hrvatsko' je najuspješnija nacionalna akcija u Hrvatskoj i šire. Hrvatski poduzetnici, mali i veliki, imaju što pokazati", poručio je predsjednik HGK. Po njegovim riječima, istraživanja su pokazala kako 80 posto građana pri odlasku u kupnju vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda, a čak ih je 86 posto spremno izdvojiti više novca za kvalitetan domaći proizvod.
S obzirom na to da se akcija "Kupujmo hrvatsko" održava u Vinkovcima na trgu na kojem je i sjedište Uprave šuma, Burilović je rekao kako Slavonija raspolaže najboljim šumama, što treba iskoristiti za vlastiti napredak, ali ne kroz isporuku trupaca, nego kroz prodaju finalnih proizvoda i drvoprerađivačku industriju koja čini deset posto hrvatskog izvoza. "Ne želimo da u inozemstvo odlazi hrvatski hrast, nego hrvatski namještaj. Time ćemo otvoriti još više radnih mjesta", istaknuo je predsjednik HGK.
U sklopu akcije "Kupujmo hrvatsko" na vinkovačkom Trgu bana Josipa Šokčevića svoje je proizvode, uglavnom poljoprivredno-prehrambene, izložilo je 80-ak domaćih proizvođača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.