Hrvatski radio

Radio Osijek

Kvalitetnije aktivnosti umirovljenika kroz projekt Zlatne godine

02.04.2021.

13:17

Autor: Mirta Milas

Predsjednica Plantaže Darija Walter, foto: HRT/Mirta Milas

Predsjednica Plantaže Darija Walter, foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Projekt će provoditi udruga Plantaža u suradnji s Gimnastičkim društvom Osijek - Žito. Cilj je poboljšati kvalitetu života osječkih umirovljenika kroz 10 razvijenih i provedenih programa te razvoj 3 socijalne inovacije jačajući pritom kapacitete udruga civilnog društva koje sudjeluju u projektu.

Kroz 24 mjeseca trajanja projekta, projektni će tim, zajedno s vanjskim suradnicima, razviti i provesti 10 inovativnih programa koji će omogućiti stjecanje novih znanja i vještina, aktivno provođenje vremena, socijalizaciju i uključenost te međugeneracijsku suradnju za minimalno 250 umirovljenika, uz razvoj socijalnih inovacija (Terapijski vrt, Virtualni gradovi i Junior-senior gym) i znanstveno istraživanje u području poboljšanja kvalitete života ove ciljne skupine. Aktivnosti će početi sredinom travnja i planiraju se provesti u domovima za starije i nemoćne te na raznim lokacijima u gradu Osijeku u suradnji sa udrugama umirovljenika. Osim kvalitetnog sadržaja i pozitivnog utjecaja na umirovljenike, kroz projekt se očekuje pozitivan utjecaj i jačanje kapaciteta obje uključene organizacije kroz stjecanje znanja i vještina za rad sa starijim skupinama, pripremu i provedbu projekata,vrednovanje rezultata provedenih znanstvenih istraživanja te podloge za buduće suradnje i projekte orijentirane na starije osobe. Projekt doprinosi jačanju organizacija civilnog društva u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, istaknula je među ostalim predsjednica udruge Plantaža Darija Walter.

Dodajmo kako je projekt „ Zlatne godine“ financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Pridruži se- Aktivni u mirovini“ - Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. 

Javljanje u program Radio Osijeka

Foto: HRT/M.Milas

Foto: HRT/M.Milas

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.