Hrvatski radio

Radio Osijek

Kvalitetniji život mještana Brijesta

14.07.2016.

11:43

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Ivan Vrkić obišao je radove na izgradnji parkirališta uz župnu crkvu u Brijestu, a nakon toga i lokaciju budućih urbanih vrtova na Vinkovačkoj cesti. .

Gradonačelnik Vrkić pohvalio je suradnju s Mjesnim odborom koji vrlo pažljivo investira na svojem području, a Grad će pomoći kako bi se, planirano za ovu godinu, završilo. Gradonačelnik je najavio da ozbiljno razmišlja u prijedlogu Proračuna za sljedeću godinu značajnije povećati sredstva za prioritete i da kroz decentralizirana sredstva imaju jači utjecaj na ono što će raditi u svome prostoru. To će biti nova politika gdje ćemo pokazati da i tu više participiraju građani kako bi odluke bile bolje i korisnije, jer oni koji žive na području određenog dijela grada najbolje znaju što je potrebno.
Na Brijestu se intenzivno radi sve što je obećano, rekao je gradski vijećnik Damir Kramarić te je zahvalio Vijeću Mjesnog odbora na konstruktivnom radu. Na dijelu  parcele između župne crkve i nogometnog igrališta  potrebno je riješiti imovinsko - pravne odnose kako bi na njemu zaživjelo obiteljsko naselje, rekonstruira se cesta u Usorskoj ulici, a veliki zahvat koji ostaje jest društveni dom za kojeg je potrebno 2,5 milijuna kuna, naglašava Kramarić te dodaje kako je posebno zadovoljstvo što naselje Brijest napreduje i vide se investicije, s ciljem što kvalitetnijeg života sumještana. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.