Hrvatski radio

Radio Osijek

Ladislav Bece: "Umjesto represije, suradnja s građanima"

25.09.2020.

11:41

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Prigodnom svečanošću pred sjedištem Osječko - baranjske policijske uprave obilježen je Dan policije, spomendan zaštitnika policajaca svetog Mihovila. O suvremenoj policiji, koja se ne služi represijom već surađuje s građanima u programu Radio Osijeka govorio je načelnik Ladislav Bece.

"Ovo je prigoda da se prisjetimo djelatnika Policijske uprave osječko - baranjske, koji su nesebično dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Broj od 60 poginulih, 154 ranjena policajca i jedan nestali iz ove policijske uprave govori i više od riječi koliku je žrtvu podnijela hrvatska policija da bi se Slavoniju i Baranju obranilo od agresora", rekao je načelnik Bece.

Minutom šutnje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem poginulim pripadnicima policije PU osječko – baranjske u 9 sati obitelji poginulih, nestalih i umrlih policijskih službenika, načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece sa suradnicima, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja, župan osječko – baranjske županije, predstavnici Grada Osijeka, predstavnici hrvatske vojske, predstavnici pravosuđa, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, kao i okupljeni policajci i građani, odali su počast onima koji su svoj život položili na oltar Domovine.

Prigodnim govorom nazočnima se obratio načelnik Policijske uprave Ladislav Bece koji je istaknuo da zahvaljujući žrtvama policajaca branitelja danas u miru obavljamo poslove policije, služimo građanima i osiguravamo mir i sigurnost. Također je istaknuo kako je odnos građana unazad tri godine unaprijeđen i da policija danas djeluje proaktivno i cilj je da se građani osjećaju sigurno.

Svim policajkama i policajcima čestitao je Dan policije, uspjeh u profesionalnom radu i puno sreće i zdravlja u osobnom životu.

Na kraju svečanosti Policijski kapelan Stjepan Harjač prigodnim je govorom i molitvom istaknuo važnost i značaj Svetog Mihaela riječima da svi skupa svakog dana vršeći svoju dužnost primamo ulogu Svetog Mihaela te potom blagoslovio sve prisutne.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.