Hrvatski radio

Radio Osijek

Lagan kao pero, nježan kao povjetarac

24.04.2021.

12:26

Autor: Radio Osijek

Lagan kao pero, nježan kao povjetarac

Lagan kao pero, nježan kao povjetarac

Foto: - / -

Lagan kao pero, nježan kao povjetarac- slogan je drevne i zanimljive vještine koja je danas slavi svoj dan. Kratku prezentaciju Tai chia, kao gosti Gradskog saveza za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek, pripremila je, kod pješačkog mosta, Tai chi grupa Osijek.

Što je Tai chi? Prvotno je Tai chi bio borilačka vještina, međutim danas se on koristi za obranu od neprijatelja modernog doba kao što su stres, umor, naporan rad ili jednostavno nepoznavanje vlastitog tijela. Tai chi je jedinstvena univerzalna vještina koja dovodi do dubinske relaksacije, ravnoteže i harmonije uma i tijela, pomaže u koncentraciji, koordinaciji i ravnoteži organizma. U laganim i prirodnim pokretima Tai chia, pokreću se svi mišići i organi, zglobovi i tetive i primjeren je ljudima koji vole blagi pokret.

Većina povezuje Tai chi sa skupinama ljudi koji vježbaju po parkovima ili dvoranama u laganoj kretnji i velikoj sinkronizaciji pokreta. "Tko može vježbati Tai chi? SVI! Nema granica i ne treba Vam posebna oprema. Vježbači koriste načela nastala u drevnoj Kini kao zdravstvenu disciplinu koja se rukovodi spoznajom da je u zdravom tijelu zdrav duh. U Osijeku postoji već 20-ak godina, a posljednjih 5 djeluje u sastavu Centra osobne moći. Osim što poboljšava fizičko zdravlje i jača pokretljivost, relaksira um i pomaže protiv stresa Tai chi je i vrlo lijepa vježba za druženje.  /tekst organizatora/

voditeljica grupe Blaženka Barišin (Tai Chi Osijek)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.