Hrvatski radio

Radio Osijek

Ledolomci normalizirali stanje na Dunavu, na Dravi situacija pod nadzorom

23.01.2017.

14:27

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Višednevnim djelovanjem mađarskih ledolomaca na Dunavu je proširen nedavno probijeni koridor kroz led, a na Dravi je uvedena redovna obrana od leda zbog ledostaja na ušću u Dunav .

Kako je izvijestio osječki odjel Hrvatskih voda, na Dravi je situacija pod nadzorom i ne prijeti opasnost od poplava.
Voditelj Centra obrane od poplava za Dunav i donju Dravu Ivica Nađ rekao je kako je jedan ledolomac tijekom dana prošao cijelu dionicu od Vukovara do erdutskog mosta koja je i dalje prohodna leda, a znatno je poboljšano otjecanje vode, što je vidljivo po opadanju vodostaja na vodomjerima Aljmaš, Dalj i Bogojevo. Dodao je kako će dva ledolomca idućih dana svakodnevno održavati probijeni koridor kroz ledostaj sve dok se vremenske prilike ne poboljšaju toliko da neće biti opasnosti od novoga leda.
"Situacija je potpuno pod kontrolom i nema nikakvih ugroza od poplava. Prema postojećim prognozama  niske temperature zadržat će se do kraja siječnja,  pa će o vremenskim prilikama ovisiti i duljina boravka mađarskih ledolomaca", istaknuo je Nađ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.