Hrvatski radio

Radio Osijek

Ledolomci odradili glavninu posla

22.01.2017.

12:51

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanje na Dunavu polako se stabilizira, a nakon tjedan dana ledolomci su odradili većinu posla i tijekom dana trebala bi biti uspostavljana normalna protočnost rijekom. Zbog izrazito niskih temperatura stvara se i dolazi novi led pa ledolomci i dalje ostaju na tom dijelu Dunava.

„Situacija se popravlja. Nakon što je probijen veći dio ledenog čepa, primjetan je pad vodostaja u Dalju gdje je od jučer do danas niži 56 centimetara, a ukupno je pao oko metar i 20 centimetara. Nakon što čep bude u potpunosti probijen, što je prvi cilj, ledolomci ostaju i dalje na Dunavu kako bi razbijali led koji dolazi iz Mađarske te u znatno manjim količinama Dravom“, rekao nam je zamjenik rukovoditelja Centra obrane od poplava za Dunav i donju Dravu Davor Haničar.

Na nekim je dijelovima Drave do 30% leda. Jutros su isplovila 3 broda koji se kreću od ušća do 35. kilometra i svojim prolaskom stvaraju valove te ujedno onemogućavaju stvaranje leda preko cijele Drave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.