Hrvatski radio

Radio Osijek

Legosi imaju stav

24.05.2022.

14:27

Autor: HRT Radio Osijek

Legosi imaju stav

Legosi imaju stav

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Mogućnost aktivne participacije djece i mladih iz alternativne skrbi - okrugli je stol koji je u Osijeku održan u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u okviru njihova projekta Legosi imaju stav.

Projektom je uspostavljeno Vijeće mladih u kojem sudjeluju mladi korisnici socijalnih usluga Centra i volonteri te se na taj želi unaprijediti participacija mladih. Tako su najzanimljivii zaključci da je u svim školama potrebna organizirana dopunska nastava u koju se mogu uključiti svi, važnost učenja samokontrole u igranju igrica koje imaju svoje prednosti ali i nedostatke - zaključuju  mladi. Granice podupiru i u korištenju društvenih mreža, a zanimljivo je da spominju i društvene igre koje više žele igrati s roditeljima. U školskom programu žele više kreativnog rada - još je jedan od zaključaka Vijeća mladih koje je uspostavljeno kao jedno od postignuća projekta u kojem su mladi u riziku i s problemima u ponašanju usmjereni da aktivno oblikuju vrijeme i aktivnosti. Do sada je u projekt uključeno 45 volontera, mladih voditelja radionica i online ambasadora, a svakoga mjeseca se ponovo provjeravaju potrebe, mišljenja i stavovi djece uključene u projekt.


voditeljica projekta Martina Nikolić i psihologija Marijana Hinek

Legosi imaju stav

Legosi imaju stav

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.