Hrvatski radio

Radio Osijek

Letovi za srpanj gotovo rasprodani-putnici zadovoljni!

05.07.2016.

13:55

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući jadranskim destinacijama, Zračna luka Osijek, nakon Zagreba, postaje aerodrom s najviše domaćih linija. Iz Osijeka se brzo i jeftino čak četiri puta tjedno može stići u Split, tri puta u Dubrovnik te po dva puta tjedno u Pulu i Rijeku.

Riječ je o subvencioniranim letovima pa su zrakoplovi iz Osijeka prema Jadranu lete puni do posljednjega mjesta. „U jednome smjeru može se putovati već za 250 kuna“ , kaže direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić i najavljuje da će se prema moru, uz potporu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, prometovati cijele godine.

Izravni let za Pulu ponedjeljkom je i petkom, za Split ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, za Rijeku utorkom i četvrtkom, a za Dubrovnik utorkom, srijedom i četvrtkom.

Osijek je i tri puta tjedno povezan sa Zagrebom, a niskotarifni letovi za London i dalje su iznimno dobro popunjeni. Iz Osijeka stoga ne putuju samo Osječani već građani iz cijele regije privučeni jeftinijom cijenom karte. 

U Zračnoj luci Osijek ove godine očekuju 40 000 putnika. 

„Velika je to brojka u usporedbi s 2 000 putnika koliko ih je bilo samo prije četiri godine , ali naš je cilj , otkriva Marinić, postati čvorište za niskotarifne kompanije i iskoristiti kapacitet Zračne luke Osijek koja godišnje može primiti 150 00 putnika“.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.