Hrvatski radio

Radio Osijek

Likovna udruga LIKAR iz Osijeka, slavi 40 godina rada!

17.06.2016.

13:06

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Likovna udruga LIKAR iz Osijeka obilježava 40-tu obljetnicu uspješnog rada. Riječ je o jednoj od nastarijih udruga u Osijeku .

Tim povodom, okupili su se u miru Tikveša, pod krošnjama starog drveća na trodnevnoj međunarodnoj likovnoj koloniji koja ima humanitarni karakter. Umjetnici će svoje slike darivati za aukciju Udruzi „Pobjeda“ koja trenutačno skrbi o 180 napuštenih pasa. Ovoj humanitarnoj akciji rado su se odazvali umjetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske kako bi pomogli Udruzi koja također grabi prema obljetnici. Članovi Udruge "Pobjeda" svojim različitim aktivnostima promiču humanitarni rad u azilu, za čije stanovnike treba svakodnevno osigurati veće količine hrane. Umjetnici vrlo često imaju široko srce, a motiva ne nedostaje - šuma, životinje, mir i pjev ptica. Kažu, idealni uvjeti za rad.  / TON : Ivana Crnoja, udruga Pobjeda i Siniša Vojnović LIKAR/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.