Hrvatski radio

Radio Osijek

Lions club Osijek nagradio najbolje studente osječkog Sveučilišta

22.12.2015.

12:51

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lions Club Osijek i ove je godine organizirao svečanu dodjelu najboljim studentima svih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, a ovogodišnja je bila jubilarna - dvadeseta .

U predbožićno vrijeme Lions klub Osijek već punih 20 godina nagrađuje najbolje studente osječkog Sveučilišta,  a ovu je, jubilarnu dodjelu nagrada, organizirao s Lions Clubovima Đakovo i Mursa iz Osijeka. Stipendije od 1.000 kuna tako je dobilo 17 studenata, po jedan iz svake od sastavnica Sveučilišta, a kroz protekle su godine Lionsi stipendirali preko 300 mladih ljudi.

Kako je istaknuo predsjednik Lions kluba Osijek Neđeljko Knežević, dodjela stipendija je, uz brojne humantarne djelatnosti, jedna od osnovnih današnjih aktivnosti najstarijeg u obitelji osječkih Lions klubova. Lions klub Osijek osnovan je 1992. godine te je od samih početaka jedan od najaktivnijih klubova u sastavu Lions Distrikta 126 - Hrvatska, koji trenutačno broji 66 registriranih i punopravnih klubova, s više od 1400 članova.

Lionsi su u svome dobrotvornome radu usredotočeni na četiri glavna cilja: pomoć slijepim i slabovidnim osobama, mladima, kako onima s invaliditetom, tako i darovitima te starijim osobama i zaštiti okoliša. Slavonski Lionsi nedvosmisleno su prepoznali značenje stimuliranja studenata - mladih stručnjaka, budućih nositelja razvoja posebice na području Slavonije i Baranje, a i znatno šire, te su u tom smislu i donijeli odluku o nagrađivanju najboljih studenata.

Lions Clubs International (LCI) osnovao je prije gotovo stotinu godina Melvin Jones, poslovni čovjek i dobrotvor iz Chicaga, poznat i po tome što je bio slobodni zidar (mason). 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.