Hrvatski radio

Radio Osijek

Lions klub Mursa Osijek: "Put bijelih ruža"

12.11.2015.

09:44

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lions klub Mursa Osijek nastavlja projekt „Put bijelih ruža“ kojim oplemenjuju prostore Grada Osijeka i poklanja svome gradu ruže koje su simbol mira, ljubavi, ljepote, simbol prijateljstva i poštovanja.

U projekt su se uključili LC Osijek, LC Kuna i LC Drava. Osječki Lionsi sade tri stotine bijelih ruža pokrivačica na potezu od Bijele lađe do Solarskog trga. Na poticaj triju guvernerica Lions klubova: hrvatske - Nade Arbanas, slovenske - Alenke Marten i makedonske - Jelice Krtolice, započela je, prije dvije godine, međudistriktualna akcija sadnje bijelih ruža – pod nazivom „Put bijelih ruža“. U osječkom Distriktu akciju vodi predsjednica Povjerenstva za ekologiju D-126 Hrvatska, Zita Ladocki-Jularić, članica Lions kluba Mursa, a akciju od samoga početka podržava i Grad Osijek. Ruže su simbol mira, ljubavi, ljepote, prijateljstva i poštovanja. Kraljica cvijeća je i ekološki vrlo dobar izbor jer je poznata činjenica da je riječ o vrsti cvijeća koja najbolje apsorbira teške metale iz

 tla. Prve ruže zasadile su članice LC Mursa u vrtu Doma za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku. U ožujku ove godine posađeno je 45 sadnica na Trgu bana Josipa Jelačića u Donjem gradu. Prvotna želja članica LC Mursa je bila da se ruže posade na osječkoj promenadi tako će od Solarskog trga do Bijele lađe žardinjere ispuniti bijele pokrivačice.

 Suradnja s tvrtkom UNIKOM, ne samo u dijelu sadnje i održavanju, već i samom osmišljavanju nove vizure grada omogućit će i nastavak sadnje cijelom duljinom Promenade, a akciju od samoga početka podržava i Grad Osijek

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.