Hrvatski radio

Radio Osijek

Lions klub Osijek - Izložba 220 dječjih radova

16.11.2017.

20:15

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pod motom "Budućnost mira", u Muzeju Slavonije u Osijeku postavljena je izložba dječjih crteža i slika. Dio je to samo od 220 radova koji su pristigli na poziv Lions kluba Mursa iz Osijeka. U akciji su sudjelovala djeca iz 36 osnovnih škola iz 25 hrvatskih gradova.

U akciji su sudjelovala djeca iz osnovnih škola od Buja i Novog Marofa do Čakovca, Belog Manastira i Vukovara.

"Djeca su promišljala o miru. Većina je radova vesela, no ima i onih tmurnih. Akciji se odaziva sve više škola, krenuli smo s nekih pedesetak radova, a već slijedeće godine očekujemo i daleko više od pristiglih dvjestotinjak ove godine. Svi se vole uključiti u nešto pozitivno, a to ova akcija svakako je!" - rekla je prof.dr.sc. Irella Bogut

Lionsi su nagradili učenike najboljih radova, mentore i škole: literaturom, školskim priborom i torbama.

Patricia Perak je prvonagrađena: "Zamislila sam sliku na kojoj sve zlo mora umrijeti, stoga sam ga stavila u zemlju, a nas mlade okrenula prema cijelom svijetu!" - rekla je Patricia iz OŠ Ladimirevci.

Dr. art. Marko Šošić je bio izbornik radova: "Ove je godine stiglo enormno puno radova i prva nam je stvar bila, kolegi Kujundžiću i meni, da prepoznamo poštovanje likovnosti i likovnog izričaja i raznovrsnosti dječjeg izraza. Radovi su u različitim tehnikama i formatima i bilo je teško odabrati četiri najbolja. Tražili smo poruku, ali i originalni dječji rad. Da dijete govori o budućnosti mira!"

Na svečanosti otvorenja sudjelovali su studenti 2. godine Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, učenici osnovnih škola te Vokalni ansambl Brevis.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.