Hrvatski radio

Radio Osijek

"Lipa" daje svoj prilog obnovi sisačke glazbene škole

12.01.2021.

18:01

Autor: Radio Osijek/TM

"Lipa" daje svoj prilog obnovi sisačke glazbene škole

"Lipa" daje svoj prilog obnovi sisačke glazbene škole

Foto: - / -

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” odlučilo je novčanim prilogom pomoći obnovi zgrade Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku stare 140 godina koja ima arhitektonsku, urbanističku, ambijentalnu i kulturnu vrijednost.

"O ljepoti i izvrsnoj akustici koncertne dvorane, koja se nalazi u središtu zgrade, "Lipa" je svjedočila na samostalnom cjelovečernjem koncertu u studenom 2004. godine. Ovaj nam je koncert ostao u prelijepom sjećanju i nadamo se kako ćemo ga imati prigodu što prije ponoviti u obnovljenoj zgradi. Želja nam je pomoći i učenicima i djelatnicima škole (među kojima je i bivša članica "Lipe" Marijana Ivšić Kolić) da što prije obnove zgradu i nastave živjeti uz glazbu i lijepu umjetnost. Pohvalno je što su se u akciju prikupljanja novčanih sredstava najprije uključili maleni lipaši, odnosno članovi Dječjeg zbora HPD-a "Lipa", i njihovi roditelji, koji su u tu svrhu usmjerili sredstva od svojih godišnjih članarina. Zatim je odvojen i dio sredstava Društva koje su članovi velikog, odraslog zbora osigurali kroz nastupe u protekloj godini, a sve zajedno već je uplaćeno na račun škole u Sisku. Uz ovaj skromni prilog želimo svima pogođenima u ovom strašnom potresu puno snage i vjere u sretniju budućnost", stoji u objavi na Facebook profilu Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa".
U međuvremenu je Glazbena škola Frana Lhotke Sisak pokrenula 
crowdfunding kampanju "Zajedno za glazbenu" na platformi GoGetFunding.
ENG:https://gogetfunding.com/togetherformusicschool/
HR: https://gogetfunding.com/togetherformusicschool/?lang=hr

"Cilj je skupiti 200.000 eura. Kampanja će trajati od 11. siječnja do 28. veljače i nadamo se da ćete se uključiti donacijama i pomoći da vratimo glazbu u dječje ruke i u cijeli naš kraj. Snimili smo video koji se može vidjeti na platformi, pogledajte, poslušajte i djelujte. Pomognite da glazba nastavi svoj život u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji. Naše učenice i učenici svirat će za svoju glazbenu školu, podsjećajući sve nas na važnost glazbene kulture i obrazovanja kao ključnog dijela oporavka od ova grozne tragedije", riječi su kojima iz sisačke škole pozivaju da ih se podrži u ovoj akciji te poručuju "Zaustavimo tišinu u Sisku i Petrinji".

glasnogovrnik Lipe Goran Varga

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.