Hrvatski radio

Radio Osijek

Lipaši nastavljaju djelovati humanitarno

22.03.2021.

11:46

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HPD Lipa

Foto: HPD Lipa

Foto: - / -

Nakon što su se početkom siječnja uključili u akciju Zajedno za Glazbenu, čiji je cilj obnova potresom razrušene Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku, članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" odzvali su se i pozivu na humanitarnu akciju Notama zajedno od srca srcu.

Riječ je o apelu za pomoć brojnim članovima različitih pjevačkih i plesnih skupina Sisačko-moslavačke županije, koji su stradali u potresima 28. i 29. prosinca 2020. godine. Novčane donacije lipaša već su uplaćene na račun organizatora – Vokalni ansambl „Lipe“ iz Siska, koji će se, u suradnji s predsjednicima drugih društava s područja te županije, pobrinuti da novac bude uručen najpotrebitijima. "Ova bi se cjelokupna akcija, nakon stabilizacije stanja u Sisačko-moslavačkoj županiji, trebala razviti u projekt organizacije i realizacije koncerata na kojima bi se okupila društva koja su sudjelovala u humanitarnoj akciji te time podržala članove prijateljskih društava s potresom zahvaćenog područja. Članovi HPD-a "Lipa“, kao i zborovi u većem dijelu svijeta, nisu u mogućnosti održavati probe i nastupe zbog epidemioloških mjera. Nadamo se što skorijem povratku normalnim aktivnostima i druženju uz pjesmu. Do tada šaljemo poruku podrške prijateljima pjevačima istoimenoga zbora "Lipe“ i svim članovima zborova koji su stradali u razornome potresu", poručuju iz HPD-a Lipa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.