Hrvatski radio

Radio Osijek

Ljetna škola mladih Crvenog križa

17.08.2022.

12:28

Autor: HRT

Ana Mutnjaković, Marko Đukić, Josip Miletić, Goran Latković

Ana Mutnjaković, Marko Đukić, Josip Miletić, Goran Latković

Foto: Branko Vrbošić / OBŽ

Od 21. do 31. kolovoza u Mohorovicic održavat će se 19. ljetna Škola mladih Društva Crvenog kriza Osječko-baranjske županije.

Na 19. ljetnoj Školi mladih sudjelovat će 78 polaznika većinom iz društava Crvenog križa županije i Hrvatske, a dijelom će u školi sudjelovati i predstavnici te organizacije iz zemalja regije. Mladi će se osposobljavati za voditelje radionica vršnjačke edukacije iz programa Crvenog kriza. Medu programima su prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, obuka za voditelje iz područja klimatskih promjena i prevencije, trgovanja ljudima te obuka za članove terenskih jedinica Crvenog kriza. Škola obuhvaća i brojne radionice, primjerice o poštovanju temeljnih ljudskih prava te radionice s ciljem osnaživanja mladih za proaktivno djelovanje u osmišljavanju, pripremi i provedbi humanitarnih aktivnosti.

„Čestitam podmlatku Crvenog križa 100. godina kontinuiranog djelovanja, a čestitke upućujem i u povodu dobivanja projekta vrijednom više od 400 tisuća kuna od Europske unije za provedbu i pojačanje operativnih snaga na terenu.”, rekao je na susretu s predstavnicima Crvenog križa zamjenik osječko – baranjskog župana Josip Miletić.

Zahvaljujući se na čestitkama i pokroviteljstvu ravnatelj Crvenog križa Osječko baranjske – županije Gordan Latković je rekao kako se zahvaljuje svim mladima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u aktivnostima Crvenog križa posebice u kriznim situacijama, poput poplava, potresa i humanitarnim krizama.


 Crveni križ najava ljetne škole

Crveni križ najava ljetne škole

Foto: Branko Vrbošić / OBŽ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.