Hrvatski radio

Radio Osijek

Ljetno osvježenje na Orahovačkom jezeru

21.07.2015.

11:43

Autor: Melita Virovkić/Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Procjenjuje se da je na Orahovačkom jezeru osvježenje prošlog vikenda potražilo rekordnih 12000 posjetitelja. Gosti upozoravaju na nedostatak parkirališnih mjesta, a kako je u programu Radio Osijeka rekao gradonačelnik Orahovice, Josip Nemec, poduzima se sve da se taj nedostatak ukloni.

Kompleks ''Jezero-Ružica grad'' prostire se na oko 60 hektara, u njegovo je uređenje uloženo više od pet milijuna kuna, a već sada smatra se biserom kontinentalnoga hrvatskog turizma. " U uređenju turističkog kompleksa imamo veliku potporu ministarstava, ali ne malo novca iz svog proračuna za gradnju i uređenje turističkih kapaciteta izdvaja i Grad Orahovica. Nastavi li se ovako vruće vrijeme očekujemo rekordan broj od više stotina tisuća posjetitelja", kaže gradonačelnik Josip Nemec.S hotelima Dukat i Royal i odmaralištem Merkur grad Orahovica danas ima smještajni kapacitet od 300-tinjak kreveta. 

U "Malu Švicu", kako zbog njenih prirodnih ljepota  od davnina nazivaju Orahovicu, najviše dolaze Slavonci, ali i turisti iz susjedne Mađarske i Bosne i Hercegovine te Austrije i skandinavskih zemalja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.