Hrvatski radio

Radio Osijek

Ljubav djeci prije svega

05.10.2020.

18:05

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Društvo Naša djeca grada Osijeka organiziralo je Dječji tjedan, koji se održava svake godine početkom listopada. Djeca su se okupila danas kod Zimske luke, formirala oblik srca te uputila poruku tjedna: "Ljubav djeci prije svega!".

Susret kod Zimske luke, uz pridržavanje epidemioloških mjera, posjetila je i Nera Grđan, dječja gradonačelnica Osijeka. Izjavila je kako je riječ o veselom tjednu, ali ne treba zaboraviti ni na brojne obveze, pogotovo u školi. Komentirala je i situaciju s koronavirusom te istaknula kako djeca imaju brojne obveze, pridržavaju se epidemioloških mjera u školama, no vjeruje kako će uspješno odraditi sve obveze koje imaju. "Slušajte nas, uvažavajte naša mišljenja jer i mi imamo prava i mi imamo glas", poručila je odraslima Nera Grđan. 
Ravnateljica Društva Naša djeca Osijeka Jasna Komendanović izjavila je kako su organizirani brojni programi u ovom tjednu, kao i posljednjih 40 godina, koliko se obilježava Dječji tjedan.  
"Skrećemo pozornost najšire društvene javnosti na položaj, prava i potrebe djece u društvu, a upravo taj tjedan je i odlična prilika za poticanje volonterskog rada odraslih s djecom i za djecu, te za aktivnu participaciju djece u životu svoje lokalne zajednice", istaknula je Komendanović. 
 
 
 

DND Dječji tjedan

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-Nera Grđan, Foto: -/-Jasna Komendanović, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.