Hrvatski radio

Radio Osijek

Magnet za posjetitelje u doba korone

02.02.2021.

11:05

Autor: Radio Osijek

Foto: Park prirode Papuk

Foto: Park prirode Papuk

Foto: - / -

Unatoč pandemiji koronavirusa, u 2020. godini iz Parka prirode Papuk, kako je priopćeno, stizale su fascinantne vijesti – od arheoloških nalazišta na Ružici gradu, preko pojave vuka nakon 60 godina, pa do činjenice da, za razliku od mnogih, bilježe nevjerojatan porast broja posjetitelja.

U Parku prirode Papuk su optimistični – vjeruju da će 2021. godina donijeti bolja vremena, "ako se po jutru dan poznaje". Naime, samo u siječnju porast broja posjetitelja Park šume Jankovac povećan je za nevjerojatnih 400 % u odnosu na siječanj  2020. godine. Na samom početku godine u Park šumi Jankovac bilo je 4452 posjetitelja, dok su u istom razdoblju prošle godine šumu posjetila 882 zaljubljenika u prirodu.
U prilog su svakako išle i vremenske prilike i snijeg u kojem su jednako uživali i djeca i odrasli. "Papuk smo do sada u turističkom smislu spominjali kao destinaciju koja nudi sve sadržaje za aktivan ljetni odmor u kojemu možemo parirati i Jadranu, a od ove zime Papuk se promaknuo i u sve traženiju zimsku destinaciju. Hladni zimski dani postali su tako prilika za najljepša obiteljska okupljanja. Ove brojke obvezuju nas na dodatna ulaganja kako bismo Papuk približili posjetiteljima kroz svih 365 dana u godini", izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.
Valja istaknuti da se porast broja posjetitelja dogodio unatoč epidemiološkim mjerama zbog kojih je zatvoren i Planinarski dom Jankovac. "U vremenima ograničenih mogućnosti, Papuk postaje destinacija  za neograničeno uživanje u ovom jedinstvenom daru prirode", poručuje Jurenac.
Poslušajte razgovor koji je s ravnateljem Parka prirode Papuk vodila Amoreta Bajto:

Park prirode Papuk

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.