Hrvatski radio

Radio Osijek

Majkemi

24.11.2022.

21:39

Autor: HRT / Radio Osijek

Majkemi

Majkemi

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

„MAJKEMI“ je nova kazališna produkcija Kulturnog centra Osijek za srednjoškolce i studente prema originalnom tekstu i u režiji Stjepka Galovića Kandžije koja na „kazališne daske“ KC-a postavlja jednu osječku priču, osječkog autora, s osječkim glumcima, slengom i pjesmama, o osječkom životu, koju svaki, a osobito mladi čovjek, može razumjeti kao da je njegova osobna.

Ovo je priča o odrastanju tri srednjoškolska prijatelja: prijateljstvu, obiteljskim odnosima, potrazi za (prvim i pravim)ljubavima, njihovim (možda) nadrealnim ambicijama koje suočene s (ne)realnošću, bez moraliziranja i uljepšavanja, ali uz puno humora i empatije, ispadnu, zapravo, posve normalne životne priče. Riječima redatelja: „Predstava je to s 8 originalnih songova i 68 ne toliko originalnih psovki“. Tekst i režiju predstave „Majkemi“ potpisuje Stjepko Galović Kandžija. Osječki reper kojeg mnogi znaju po njegovoj uspješnoj glazbenoj karijeri i hitovima poput " Nema labavo", "Donji Miholjac", "Bicikl", "Đuro", "Rokatiki"...., autor je i glazbenih songova u predstavi, zajedno s Matejom Huljevom i Markom Vukovićem.  

Nova generacija osječkih mladih glumaca: Hana Schonfeld, Grgur Grgić i Matko Duvnjak Jović igraju glavne uloge u ovoj predstavi namijenjenoj prvesnstvenoj mladoj publici, srednjoškolcima i studentima.

Galerija
Majkemi, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek
Majkemi, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekMajkemi, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek

Stjepko Galović Kandžija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.