Hrvatski radio

Radio Osijek

Majstori opet oduševili djecu i starije

11.11.2018.

10:42

Autor: Željko Kovačević

foto Teatar to go facebook

foto Teatar to go facebook

Foto: - / -

Dejan Fajfer i Goran Smoljanović su „Majstori" i ako vam je prva asocijacija na poznate „A je to" likove, Pata i Mata, vrlo ste blizu, no ne i sasvim u pravu. Iako njeguju stil starih majstora komedije, pravo su osvježenje na neovisnoj sceni.

"Majstori" nisu animirani likovi već živi dvojac u izvedbi majstora improvizacije, pantomime i cirkusa, uz što se obično veže izraz slepstik. Predstava za djecu i odrasle nagrađena je na 25. međunarodnom festivalu kazališta u Subotici, a da joj se publika rado vraća dokaz je i puna dvorana osječkog Kinematografa Uranija, gdje je predstava odigrana u nedjelju. Majstori upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje iz kojih se izvlaže uz pomoć malih "kolega" iz publike. U toj interaktivnoj predstavi djeca uživaju i rado joj se vraćaju.
"To mi je drago, zapravo mi je najdraže kad čujem žamor publike prije predstave jer znam da ćemo se svi odlično zabaviti!" - rekao je Goran Smoljanović redatelj i glumac. "Nije to nešto starinsko, iako bi se mogo s tim povezati, obzirom da su nam dragi Buster Keaton i Charli Chaplin, to je nešto što se igra i što mi izvodimo" - kaže Smoljanović.   
Dramaturgiju potpisuje Marta Maria Mekovec de Carvalho. Glume Goran Smoljanović i Dejan Fajfer koji potpisuje i oruginalnu skladbu. Stručni suradnici na predstavi su Saša Gerber, Selena Gazda, Marin Seleš i Ana Šimić. Izvedbe u Osijeku su pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zaklade Slagalica, te u suradnji s GISKO-m i PU osječko-baranjskom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.