Hrvatski radio

Radio Osijek

Makedonci "Svom gradu s ljubavlju"

27.09.2019.

21:22

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Makedonsko kulturno društvo Braća Miladinovci organiziralo je manifestaciju "Svom gradu s ljubavlju", na kojoj je predstavilo svoju kulturu i običaje, a goste ponudilo nacionalnim jelima i pićima .

"Manifestacija "Svom gradu s ljubavlju" počela je kao projekt prije četiri godine i evo pokušavamo nastaviti dalje.  To je kao dan otvorenih vrata naše udruge. Organizirano je zato da bi nam se pridružili članovi i susjedi iz zgrade", rekla je predsjednica Društva Anica Gaudu te je dodala kako imaju četiri manifestacije koje im financira Savjet za nacionalne manjine i projekt "Svom gradu s ljubavlju koje financira Grad Osijek. Posjetitelji su se, na manifestaciji, mogli upoznati s radom društva i te što radi plesačka, likovna, etno sekcija, a kulinarska sekcija ponudila je tradicionalnu makedonsku hranu: gravče na tavče, ćufte u umaku od luka, punjene paprike prepečene u pećnici, začinjene paprike, razne pogače, sarmice u listu loze ili kelja.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.