Hrvatski radio

Radio Osijek

Mala galerija GISKO u donjogradskom ogranku

06.02.2017.

12:32

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom mjeseca veljače u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, možete pogledati Izložbu radova "Iz ateljea" autorice Gordane Vučemilović, u sklopu projekta Mala galerija GISKO .

Projekt “Mala galerija GISKO“ – izložbeni prostor posvećen umjetnosti pokrenut je s namjerom da Knjižnicu učini jednom od referentnih točaka kulturne ponude grada Osijeka. Knjižnica želi biti mjesto okupljanja kako afirmiranih umjetnika, tako i umjetnika amatera i njihovih udruga. U “Maloj galeriji GISKO“ autori imaju i mogućnost aktivnog sudjelovanja u kreiranju postava.  
Gordana Vučemilović rođena je u Orahovici 30. prosinca 1958. godine. U Osijeku je završila osnovnu školu, gimnaziju i ekonomski fakultet. Slikarstvom se intenzivno bavi od 1993. godine. U radu najčešće koristi tehniku ulja na platnu, a najčešći je motiv pejzaž. Član je udruženja "Likar" i "LIKS", a do sada je sudjelovala u brojnim skupnim i samostalnim izložbama te likovnim humanitarnim kolonijama, rekla je knjižničarka Marija Lišnić.

U ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek otvorena je izložba „Ništa kao vinyl“ autora Danijela Brkića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.