Hrvatski radio

Radio Osijek

Mala škola velikog srca

11.03.2022.

14:18

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

IKG prikuplja pomoć za Ukrajince,

IKG prikuplja pomoć za Ukrajince,

Foto: Amoreta Bajto / HRT

U osječkoj Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji profesori i učenici, potaknuti informacijama iz Crvenog križa o tomu što nedostaje izbjeglicama iz Ukrajine, pokrenuli su akciju prikupljanja humanitarne pomoći. Iako su počeli jučer, do danas su prikupili veliku količinu potrepština, ispričala je u programu Radio Osijeka jedna od inicijatorica, profesorica Darija Cik.


"Za potrebe izbjeglica doznali smo iz privatne poruke iz jedne od humanitarnih organizacija, pa smo kontakirali Crveni kriz kako bismo vidjeli koje su konkretne potrebe", kaže nam profesorica Cik. Sve je počelo jučer poslijepodne, prvo su se organizirali profesori, a zatim i učenici pa su danas  tijekom dana donijeli u školu sve što je bilo potrebno: prije svega toplu odjeću i cipele. Dodali su tome i ostale stvari koje smatraju potrebnim, te ih popisali i zapakovali. U suradnji s Crvenim križem roba će biti isporučena potrebitima.

"Ponosna sam što smo pokazali da, iako smo mala škola, imamo veliko srce", zaključila je profesorica Cik.

Galerija
IKG za pomoć Ukrajini, Foto: IKG/IKG
IKG za Ukrajinu, Foto: IKG/IKGIKG za Ukrajinu, Foto: IKG/IKG

IKG za Ukrajinu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.