Hrvatski radio

Radio Osijek

Mali broj novozaraženih: u Osječko-baranjskoj 4, u Vukovarsko-srijemskoj 2

01.09.2020.

09:52

Autor: priopćenja

ilistracija, Osijek; HRT Radio Osijek, MK

ilistracija, Osijek; HRT Radio Osijek, MK

Foto: - / -

Za područje Osječko-baranjske županije testirao je ukupno 247 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. U Vukovarsko-srijemskoj županiji, u posljednja 24 sata, su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19.

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije testirao je ukupno 247 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. Sve novopozitivne osobe imaju prebivalište u Osijeku. U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 15 osoba od kojih je jedna na respiratoru. U samoizolaciji je sada ukupno 290 osoba, s tim da su epidemiolozi tu mjeru u zadnja 24 sata odredili za 33 nove kontakt osobe. Policija je samoinicijativno provjerila 18 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na adresi stanovanja.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca i 1 osoba iz Cerića), a nema preminulih osoba. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 629, od kojih su 534 osobe izliječene, a ukupno je 14 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 15 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 85 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 8379. U samoizolaciji na području županije je 140 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 8 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 1 medicinska sestra/tehničar, 2 druga zdravstvena radnika i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara i 1 nezdravstveni radnik).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.