Hrvatski radio

Radio Osijek

Mali Vukovarci potpuno opremljeni za novu školsku godinu

25.08.2022.

13:28

Autor: Radio Osijek/Marija Petrinović

projekti Grada Vukovara

projekti Grada Vukovara

Foto: Marija Petrinović / HRT

Svim vukovarskim osnovnoškolcima Grad je nabavio sav nastavni materijal, obuću "Borova" za nastavu i besplatnu užinu za gotovo 900 djece koja odrastaju u riziku od siromaštva. Grad Vukovar je u sustav obrazovanja uložio više od 15 milijuna kuna – istaknuli su na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić. Putem EU projekta „Znati je fora“ Grad je osigurao i EU sredstva za rad 32 pomoćnika u nastavi koji će pridonositi socijalnoj uključenosti i integraciji 38 učenika u redoviti odgojno-obrazovni sustav u sedam osnovnih škola na području grada Vukovara - za sve učenike kojima je takva pomoć potrebna.

Ukupna vrijednost EU projekta „Znati je fora“ je 1.540.261,20 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 1.463.248,14 kuna. Jednako tako, gradonačelnik Penava podsjetio je kako Grad Vukovar i ove godine za osnovnoškolce osigurava sav potreban školski pribor i materijal.

„Unatoč trenutnoj situaciji i krizi osigurali smo sav potreban školski materijal, pa će tako vukovarske osnovnoškolce prvi dan škole na školskim klupama dočekati bilježnice s motivima Vukovara, radne bilježnice, geografski i povijesni atlasi, likovne mape, kutije za tehničku kulturu, likovne kutije te preobuka u vidu tenisica i cvički vukovarske tvornice Borovo. Time želimo dodatno razviti ljubav djece prema svome gradu“, istaknuo je gradonačelnik Penava.

Za sve to je Grad Vukovar namijenio 1.400.000,00 kuna, a nakon provedene nabave utrošena su sredstva u visini 1.255.906,19 kuna.

Putem EU projekta „Bez brige za užinu“ Grad Vukovar i ove godine osigurao je bespovratna sredstva u visini od 916.019,33 kune za besplatnu užinu u osnovnim školama za 896 vukovarskih učenika koji su u riziku od siromaštva.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić dodao je i kako je Grad Vukovar do sada u sustav obrazovanja uložio više od 15 milijuna kuna. Kada je riječ o obnovi osnovne škole Nikole Andrića, nastavio je pročelnik Dimić, u tijeku su posljednji pregledi škole koje će obaviti predstavnici nadležnog ministarstva.

"Vjerujemo kako će 05. rujna nastava započeti u novoj, obnovljenoj zgradi", zaključio je Dimić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.