Hrvatski radio

Radio Osijek

Manji broj zaraženih, još 3 osobe preminule

22.02.2022.

13:29

Autor: Radio Osijek/Ana Mitar

Mato Lukić, stožer OBŽ

Mato Lukić, stožer OBŽ

Foto: Ana Mitar / HRT

Već nekoliko dana broj novozaraženih je manji, no još su tri osobe umrle s dijagnozom COVID-19 - čulo se na današnjoj konferenciji za novinstvo Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

Načelnik stožera Mato Lukić navodi kako je u posljednja 24 sata od 397 obrađenih uzoraka bilo 118 pozitivnih nalaza. Hospitalizirane su 72 osobe od kojih je 51 pacijent u KBC-u Osijek, a 21 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Dva pacijenta su u Respiracijskom centru. Preminula su tri oboljela - dva iz Đakova i jedan iz Belišća, u dobi od 77, 78 i 82 godine.
U samoizolaciji je 471 osoba.
"Epidemiološka situacija u školama na području Osječko-baranjske županije pokazuje da je 529 učenika pozitivno na SARS-CoV-2, a 314 u samoizolaciji. Od nastavnika 41 je pozitivan, a osmero ih je u samoizolaciji. Kada je riječ o samotestiranju učenika, od 26352 pozitivno ih je 296. Međutim, 2126 roditelja odbilo je obaviti samotestiranje",  ističe Lukić. 

"Prema nacionalnom izvješću o cijepljenu, u Osječko-baranjskoj županiji cijepljeno je 66,4% odraslog stanovništva, što nas svrstava među prvih 5 županija po postotku cijepljenja. A pad broja novozaraženih i sve veći broj cijepljenih budi nadu u skorašnje popuštanje epidemioloških mjera, koje će u našoj županiji ovisiti o tomu što će biti odlučeno na nacionalnoj razini", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 
U tjednu od 14. do 20. veljače na području Osječko-baranjske županije na punktovima putem javnih poziva, u ljekarnama, u bolničkim ustanovama, putem mobilnih timova i obiteljskih liječnika cijepljena je 1.171 osoba - uglavnom je riječ o osobama koje su primile dodatnu, takozvanu booster dozu, a njih je u tih tjedan dana bilo 830. Prvom dozom cijepljeno je 100, drugom dozom 241 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.