Hrvatski radio

Radio Osijek

Maraton "Da se ne zaboravi" po deveti put

24.08.2019.

13:36

Autor: Neven Knežević

Maraton "Da se ne zaboravi" po deveti put

Maraton "Da se ne zaboravi" po deveti put

Foto: - / -

U povodu 28.godišnjice sjećanja na progonstvo i stradavanje Baranjaca u Domovinskom ratu, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije˝Glasnici istine˝organizirala je 9. Memorijalni maraton ˝Da se ne zaboravi Baranja´91˝koji se trči od Osijeka do Batine

Memorijalni maraton održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja. Tridesetak maratonaca  krenulo je iz Osijeka na lijevoj dravskoj obali, a na ciljnom odredištu u Batinskoj luci na Dunavu udaljenom četrdesetak kilometara, dočekali su ih čelnici općine Draž, te izaslnik Ministra hrvatskih branitelja. Tijekom utrke maratonci su zastali u Bilju, Kneževim Vinogradima, te mjestima na kojima su podignuta spomen obilježja poginulim braniteljima. "Ovo nije natjecateljska utrka. Sudjeluju uglavnom maratonci i ultra maratonci sudionici Domovinskog rata", rekao je organizator utrke Pavo Tutenov koji je i sam branitelj.  

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.