Hrvatski radio

Radio Osijek

Marija Šešo: Volontiranje obogaćuje, čini vas sretnijima

05.09.2022.

13:36

Autor: HRT Radio Osijek

M.Šešo

M.Šešo

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Katolička udruga "Veronikin rubac" za pomoć starijim i nemoćnim osobama u Osijeku danas, na spomendan svete Majke Terezije, obilježava 15 godina djelovanja.

Program počinje u 18 sati zahvalnim euharistijskim slavljem u gornjogradskoj kapeli svetog Roka, koje će predvoditi pomoćni biskup đakovačko- osječki monsinjor Ivan Ćurić, a potom slijedi svečani program u Nadbiskupskom vikarijatu, prezentaciju rada održat će Nada Prlić. Dugogodišnja predsjednica udruge, danas potpredsjednica, Marija Šešo ističe da je danas najveći problem starijih osoba usamljenost. Država se organizirala oko skrbi za starije i nemoćne no ako one za nekoliko kuna prijeđu cenzus, ta je pomoć isključena, tada pomaže udruga. A Veronikin rubac pruža im od pomoći u kući pa do razgovora što starije osobe iznimno trebaju i cijene. U 15 godina udruga Veronikin rubac je skrbila o gotovo 400 korisnika. 

Poslušajte što je o skrbi za starije i nemoćne osobe te o motivaciji za volonterski rad za program Radio Osijeka rekla Marija Šešo...

razgovor s Marijom Šešo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.