Hrvatski radio

Radio Osijek

Mario Radić:Tko će se vratiti iz Dublina zbog tramvajskih tračnica?

10.07.2023.

13:14

Autor: HRT Radio Osijek/HINA

konferencija za novinare

konferencija za novinare

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić izjavio je u Osijeku kako će ovoga tjedna biti potpuno jasno tko je krivac za tzv. "plinsku aferu" i da će podatci o tome ovoga tjedna doći i u Hrvatski sabor.

Na konferenciji za novinare Radić je rekao kako su, prema njegovim saznanjima, o toj temi održavani sastanci kompletnog energetskog vrha u Hrvatskoj, na kojima se ministra gospodarstva Davora Filipovića upozoravalo da će doći do krize i do viškova.Mislim da će podaci o tome ovoga tjedna doći i u Sabor, i da će biti potpuno jasno o čemu se tu radi, a radi o osobnom ratu, kojeg Hrvatska plaća, rekao je Radić. Na upit novinara na koga je konkretno mislio kada je govorio o osobnom ratu odgovorio je na ministra Filipovića i Upravu HEP-a.

Govoreći o projektu obnove tramvajske infrastrukture u Osijeku, Radić je ustvrdio kako se 90 posto toga projekta sastoji od izmjene tramvajskih tračnica, na što će se potrošiti skoro 200 milijuna kuna. Pitamo se koliko će se ljudi zbog toga projekta vratiti iz Dublina u Osijek i koliko će radnih mjesta taj projekt otvoriti, dodao je. Smatra kako je taj projekt primjer tzv. HDZ-ove "vertikale" od Zagreba do Osijeka, koja je ovom području trebala donijeti blagodat, ali da "od te vertikale ovdje jedino vertikalno raste korov" jer projekt u centru grada stoji tri mjeseca, rekao je Mario Radić. 

Mario Radić, Domovinski pokret

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.