Hrvatski radio

Radio Osijek

Mario Vučinić SDP-ov kandidat za župana Brodsko-posavske županije

13.04.2021.

17:08

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

SDP je predstavio svoje kandidate za vođenje Brodsko-posavske županije - Marija Vučinića za župana i Ivanu Ribarić Majanović za njegovu zamjenicu, poručivši kako bi ta županija trebala biti jedna od gospodarski najrazvijenijih, ali zbog nebrige države to nije.

"Brodsko-posavska županija trebala bi biti jedna od gospodarski najrazvijenijih krajeva Hrvatske, ali to nije. Pitanje razvoja gospodarstva prepušteno je stihiji, brizi ili nebrizi države", istaknuo je predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavljajući kandidate. "Zbog svog geografskog i prometno položaja Brodsko-posavska županija ima idealne uvjete za gospodarski razvoj, ali je prepuštena stihiji onih koji njome upravljaju. Posljedica toga je masovni egzodus stanovništva iz ove županije, koje odlazi u potrazi za boljim poslom, radnim mjestom, boljim životom. Zato mi u SDP-u stavljamo naglasak na razvoj gospodarstva, jer bez gospodarstva nema ni razvoja županije. Mario Vučinić, kao kandidat za župana, i Ivana Ribarić Majanović kao njegova zamjenica, ljudi su koji znaju kako ovu županiju učiniti boljom za život po mjeri svakog čovjeka", rekao je Grbin.
U utrku za poziciju župana Mario Vučinić ide drugi put. Proteklih osam godina, kaže, bili su puni promjena i prilika koje Brodsko-posavska županija nije iskoristila. "Političke elite koje vode našu županiju pokazale su se nekompetentnima. Vrijeme je da se preokrenu trendovi u našoj županiji. Vrijeme je da se glasa za bolje, za promjene. Postali smo županija iz koje se iseljavaju mladi, odlazi se trbuhom za kruhom, sela su nam prazna", rekao je Vučinić. I prije osam godina i danas Brodsko-posavska županija je na začelju je po razvijenosti u Hrvatskoj, kaže SDP-ov kandidat za župana.
Kandidatkinja za njegovu zamjenicu Ivana Ribarić Majanović o izostanku očekivanog napretka kvalitete života u Brodsko-posavskoj županiji govorila je iz perspektive bivše prognanice i povratnice istaknuvši kako nakon osjećaja oduševljenja i optimizma nakon povratka u rodna mjesta, mladi sada odlaze u inozemstvo, zasnivaju obitelji i dobivaju djecu tek u tridesetima. "Slavonija mora stati za život i svoje ljude. Naš SDP tim ima znanje, snagu, vještinu, sposobnost i odgovornost da našu županiju učinimo onakvom kakvom ju želimo za sebe. Isto tako kakvom smo ju dužni ostaviti našoj djeci u nasljeđe", istaknula je Ribarić Majanović.
U Slavonskom Brodu danas je trebala biti predstavljena i kandidatkinja za gradonačelnicu Martina Kraljević ali je zbog zdravstvenih problema njezino predstavljanje odgođeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.