Hrvatski radio

Radio Osijek

Maskirani mališani prodefilirali gradom

07.02.2016.

14:19

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od 800 mališana dječjih vrtića, udruga i osnovnih škola prošlo je ulicama Vinkovaca u karnevalskoj povorci u sklopu 19. vinkovačkog karnevala koji je u gradsko središte privukao velik broj promatrača.

Predvođeni vinkovačkim pokladnim gradonačelnikom Jankom Banankom te mažoretkinjama općine Nuštar i puhačkim orkestrom vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina, sudionici karnevalske povorke prošli su ulicom Kralja Zvonimira do Trga bana Josipa Šokčevća na kojem se svaka od skupina predstavila kraćim programom. 
Najboljom skupinom, koja će Vinkovce predstavljati iduće godine na dječjem karnevalu u Opatiji, proglašena je skupina Dječjeg vrtića "Bajka"kostimirana u likove iz ruske narodne bajke "Maša i medvjed".
Vinkovačko karnevalsko ludilo trajat će do utorka kada će pokladni gradonačelnik Janko Bananko vratiti ključeve grada vinkovačkom gradonačelniku Mladenu Karliću.
19. vinkovački karneval organizirala je Udruga "Vinkovački karneval".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.