Hrvatski radio

Radio Osijek

Lukić: "Želja nam je da se što više učenika vrati u škole. Zdravlje nam je, ipak, prioritet"

28.01.2022.

14:18

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Mato Lukić. načelnik Stožera CZ OBŽ

Mato Lukić. načelnik Stožera CZ OBŽ

Foto: pres OBŽ / OBŽ

„Preporuka Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije da učenici viših razreda i srednjoškolci pohađaju nastavu po modelu C, vrijedi do danas. Slijedit ćemo odluke i preporuke koje se donesu na nacionalnoj razini, a želja nam je da se što više učenika vrati u školske klupe iako uvijek ističemo da je zdravlje na prvom mjestu", rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo načelnik stožera Mato Lukić.

"Od ponedjeljka takva preporuka više nije na snazi ", rekao je načelnik Stožera CZ OBŽ  Mato Lukić dodajući kako su  neke škole  već ionako vratile djecu u školske klupe. "Djeci je mjesto u školi. Uz zdravlje, razumije se, to je prioritet. Razumijemo da to nije lako organizirati, da nije lako ni prolaziti kroz ove prekide i nastavke, ali djeci je najteže", kaže Lukić

Na novinarsko pitanje o testovima u školama načelnik Lukić odgovara: "Mi u Osječko-baranjskoj županiji čekamo daljnje upute, upute o podjeli testova i organizaciji testiranja. Čuli smo da će to činiti roditelji prije polaska na nastavu, a sada dalje čekamo upute. Osnovna je namjera smanjiti broj samoizolacija. Smatram da treba poduzeti sve da se djeca vrate u škole. Ako testovi tome mogu doprinijeti, a smatram da mogu, onda to treba prihvatiti", zaključio je Lukić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.